lördag 14 februari 2009

Alexander Johansson-plåtning!

I går fick jag i uppdrag att fota IKO:s Alexander Johansson till dagens tidning. Christian (sportreportern) ville ha en lite tuffare bild istället för en "vanlig bild" i typ omklädningsrummet. Så det var bara att gnugga knölarna och komma på något roligare. Så det fick bli att släpa med blixtar, stativ och softboxar till ishallen för att få till bilden.
Trots vissa tekniska missöden måste jag säga att det blev rätt häftigt i tidningen. Det är snyggt att dra en bild över hela uppslaget och sen lägga in texten i bilden. Redigerar-Calle gjorde jobbet, med beröm godkänt alltså.

Bildfakta:
2 st 580 EX II, en på stativ med 60x60 cm softbox till vänster, och en blixt med ett blått filter liggandes på isen till höger om Alex.
2 st Pocket Wizard + sladd kopplade till de två blixtarna.
1 st Morris minislavblixt, som sportreportern höll ner mot isen i målets nättak för att få lite ljus inne i målet också.


Så här ser bilden ut - i all sin enkelhet...

Alexander Johansson, f d forward som skolats om till back den här säsongen.

Så här ser det ut när allt är klart och redigerar-Calle har lagt sin hand över sidan.

Bilden ser lite pixlig ut, jag vet, men strunta i det..

4 kommentarer:

Magnus sa...

Mycket snyggt Daniel. Jag blir avundsjuk på dina tillbehör för att lyckas med denna bild. Kanonljussättning!!! Ekis

A-K P sa...

Snyggt!
Tror du att jag hade ohamn-längtan när jag satt i sporthallen är i ösundet och plåtade tråkig innebandy samtidigt som IKO slogs med Huddinge?! Fan jag hade nästan kunnat offra din högra hand för att få ha varit i Ohamnen i dag!

FotoMix-bloggen sa...

Va nu, min högra hand ger du fan i... :-))

A-K sa...

Jag måste ju offra nåt, och min egen vill jag ha kvar! :D