torsdag 19 februari 2009

Äntligen framme i Sälen!

Nu har vi äntligen kommit fram till Sälen och Tandådalen.
Efter ca en arbetsdag i bil så kunde vi sent på onsdagskvällen skönja skidbackarna i Sälenfjällen.
Och vädret på vägen upp har varit sådär. Det snöade och yrde om vart annat.

En rolig grej var när vi stannade på pizzeria Dido i Vansbro för föda. Ett ganska sunkigt hak när man är van vid Ninos i Oskarshamn. Vi beställde två inbakade pizzor, en Hawaii och en kebab med pommes. Maten kom till bordet fortare än att alla hade hunnit besöka herrtoaletten. Hm, började ana oråd.
Och mycket riktigt. Kebaben var iskall. Och när det påtalades fick vi till svar att "den har ju legat på is". Eeh, okej. Och efter lite munhuggeri så kom den i alla fall tillbaka varm. Huruvida det var krulligt hår ilagt efteråt förtäljer inte historien.
Nästa debakel var ju de två inbakade pizzorna. En av oss, inga namn, sa till om att den var kall. Då var det inte svårare än att de stoppade in den i ugnen igen. Klart.

Och nu har vi i alla fall tagit oss in i värmen, i huset som vi ska bo i under långweekenden, och packat upp den mesta maten och lite annat gött.

Vi har bokat liftkort på nätet (vilket jävla omständligt system) till grabbarna oxå. Allt för att minska tiden i kö. Men skidutrustningen var man tvungen att boka 3 dagar innan man ville ha dom. Så det får jag stå i kö och göra imorgon torsdag.


Min bil har, i min ägo, aldrig varit så här långt norrut. Och det har kommit ca 15 cm nysnö under onsdagen. Gött skidföre imorgon alltså, och cirka 10 minusgrader.

1 kommentar:

Niklas sa...

man blir ju inte lite avis ..

ha så gott nu