torsdag 19 mars 2009

Äventyraren Sven Yrvind!

Mer bildreportage var en av de grejer som klickats i min undersökning i högerspalten.
Så här kommer ett sådant.

Sommaren 2007 ringde Aftonbladet.

De ville ha fotohjälp i Västervik.
Där bodde och verkade äventyraren Sven Yrvind. Det var tänkt att hamna i Söndagsbilagan. Coolt tänkte jag.
Jag la i kamerautrustningen i bilen och åkte mina sju mil enkel resa till Västervik och mötte upp med en sommarvikarierande reporter från Aftonbladet. Vi tog en lunch nere i centrum för att snabbt lära känna varandra och för att invänta tiden innan det var dags att träffa herr Yrvind.
När väl klockan var slagen åkte vi till marinan där Sven höll till. Han var på ett bra humör så intervjun flöt på bra. Sven berättade många och långa historier om sitt liv och var en allmänt trevlig person. Dock lite egen, som man säkert måste vara när man håller på med sådana här äventyr.
Men för att bygga sig en segelbåt, som var tänkt att ta honom jorden runt, så måste man nog vara lite crazy. Och det var Sven Yrvind, på ett bra sätt.
Efter ett par timmar hade vi sett marinan där han höll till, verkstaden där den nya båten höll på att byggas och hans lilla etta där han bodde. Sen var det dags att åka hemåt. Ett möte rikare.
De efterföljande veckorna kollade jag i varje Söndagsbilaga utan resultat. Det var alltid någon stackars kändis som hade brutit en nagel, förstorat sin Big-Brother-läppar eller något annat fjantigt som tog utrymme.
Än idag vet jag inte om det varit publicerat.
Så kan det gå.

Nu var det ett tag sedan jag läste något om Sven Yrvind, men han har troligtvis inte legat på latsidan. Om du är intresserad av hans många projekt så är det bara att googla på honom. Eller kolla hans hemsida HÄR.


Sven Yrvind - äventyrare.

I hans källarlokal fanns en ny modell under konstruktion.

Yrvind är inte bara en äventyrare. Han är en uppfinnare också.

Ny modell på papper. "Trägen vinner"-skylten som hänger på källarlokaldörren gäller i allra högsta grad när det gäller Sven.

Kartorna i Svens lägenhet är snyggt katalogiserade. Likaså böckerna i hans lilla lokal där han bygger på nästa båt.

Det är inte mycket utrymme i den lilla segelbåten. Men allt som behövs ryms.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gjorde ett knäck till AB söndagsbilagan i aug 2006.
Det kom ut vid påsken 2007.
Men betalt och klart sedan länge.

Tror det är lite så de jobbar på AB. Tidlösa knäck ligger tills det blir total torka i pipelinen...
Misströsta inte!

Mathias Forsström sa...

en intressant bildserie, förstår dock inte blandningen av s/v & färg. det känns bara rörigt och man får bara en känsla att du hade obeslutsamhet inför presentationen. imo! /M