lördag 4 april 2009

En film blir till!

Jag var i torsdags och filmade lite när Gotlandsbåten kom in. Det var varmt och skönt ute, nästan så man trodde det var sommar.
Det är sannerligen inte lätt att filma med Canons nya kamera 5D Mark II, men det är kul. Och jag lär mig hela tiden. Svårast är nog att få skärpan på rätt ställe.

För övrigt är jag apbakis idag. Benen skakar när jag står upp. Men det är ju självförvållat. Det var ju Oskarsgala igår, och det var suveränt kul. Ett stort tack till arrangörerna.Vimeofönstret är lite förstorat här på bloggen, därav den något försämrade kvalitén.


Så här ser Apples videoredigerings program Final Cut Express ut, som jag använder till just denna filmen. Har inte blivit riktigt vän med programmet ännu, men man får testa sig fram helt enkelt. Annars kör jag enklare grejer i iMovie 09.
Dom gångerna man kan tro att man bor i Stockholm är när Gotlandsbåten har kommit in. Värst är trafiken så klart på sommaren, men även vintertid blir det trafikstockning under ett par minuter nere vid hamnen.

2 kommentarer:

Niklas sa...

skön bild!
förövrigt så tog jag några öl med dina jobba polare ikväll, sportreportrar,dom måste trott ja va en mystisk kus,ja e ju inte så värst talförd.

Peter sa...

Mycket fina bilder och fin video. Oskarshamns kommun verkar ha blivit besatta av att få bort gotlandstrafikanterna från Skeppsbroleden. Själv tycker jag tvärtom att det är en attraktion att stå ovanför Långa soffan och beskåda allt liv och rörelse. Några trafikproblem har vi inte i Oskarshamn, och kommer aldrig att få. Låt inre hamnen få leva!