onsdag 27 maj 2009

Speedwayderby!

Det var bäddat för fest i gårdagens ena smålandsderby i elitserien i speedway. Målillas Dackarna tog emot Västervik inför knappt 6000 åskådare och bjöds på fartfylld och spännande speedway till sista heat.


Heat 10: Andreas Jonsson lurade upp gästernas Tomasz Gollob i korvkön och smet förbi i sista böj och vann heatet. Till publikens stora jubel men också till Gollobs stora besvikelse. Nästan exakt samma sak hände sedan i sista heatet då Jonsson på nytt hade bra fart och tog sig förbi den ledande polacken på sista varvet.

Det var ganska många personer hade sökt sig till sveriges bästa speedwayarena, G&B Arena, för att bevittna smålandsderbyt. De flesta var Dackefans så klart.

Det blir oftast väldigt tight in i första sväng. Det är oftast här de flesta olyckor händer.

5786 personer för att vara exakt.

De flesta speedwayförare är lite nog skruvade. Jag menar, sitta på en hoj med en växel, utan bromsar och med tre andra dårar som alla tänker samma sak, "Jag ska vara först". Hur smart är det på en skala...? Hur som helst så är det ganska kul att kolla på ibland.

2 kommentarer:

Niklas sa...

En skön samling bilder du fått till.
tumme upp

Henke sa...

Lyckades klicka mig in på den här bloggen på nåt sätt.. Och Wow! Riktigt inspirerande bildmaterial och kanonkul att se dina små filmer om hur du jobbar med blixtar osv. Kommer definitivt att följa bloggen framöver!